Tuinarchitectuur

Visie

Een groene leefomgeving schept ruimte, geeft lucht en biedt privacy. Aansluitend op uw interieur, levert het een gezonde bijdrage aan het dagelijks leven . In een werkomgeving heeft natuurlijk groen een positieve invloed op het functioneren van uzelf, uw werknemers en op de relatie met uw externe contacten. Meer dan een optelsom van groenbeplanting, grassen en bloemen is een uitgebalanceerde tuin de uitkomst van een doordacht plan, een op uw ideeën en persoonlijkheid gebaseerd ontwerp.

Tot de basis van de tuinarchitectuur behoort schaal, ordening, symmetrie, asymmetrie, beweging etc. Maar de “tijd” maakt een tuin. Het bloeien van planten, de aftakeling, het ontluiken en dit alles in een dynamisch proces van individuele planten met hun eigen cyclus. Een goede tuin heeft buiten alle architectonische en functionele eisen ook een goede beplanting.

Rust, eenvoud, puurheid en gevoel van balans met oog voor een onverwacht detail, vormen de kernbegrippen die we hanteren. Niet alleen met planten en andere concrete materialen, maar ook met andere elementen zoals licht, schaduw en ruimtegebruik die mee in het creatieve proces als doel worden gesteld.

In een goed ontwerp gaan het praktische nut en de esthetiek dan ook hand in hand. Een tuin kan immers niet functioneren op slechts één van deze niveaus. Onze ontwerpplannen zijn een creatieve en esthetisch verantwoorde vertaling van de door u geuite wensen en richtlijnen. Een proces wat al naar gelang de grootte en complexiteit van het project enige weken tot soms meerdere maanden in beslag kan nemen.

Meer informatie
Begrippen

harmonie, sfeer, eenheid, helderheid, samenhang, eenvoud, schakeringen, verrassend, rust, materiaal, keuze, creatief, geborgenheid, openheid, originaliteit, ruimte, privacy, beweging, tijd, functioneel

Sfeer/stijlen

minimalistisch, modern, eigentijds, romantisch, klassiek, oosters, natuurlijk, landschappelijk